Zaujímavé

Haworthiopsis x pseudorigida

Succulentopedia

Haworthiopsis pseudorigida

Haworthiopsis pseudorigida, predtým známa ako Haworthia tortuosa var. pseudorigida, je malé sukulentné s matne zelenou až hnedozelenou…

Rastliny → Haworthiopsis →Haworthiopsis

Všeobecné informácie o závode (Upraviť)
Zvyk rastlín: Kaktus / šťavnatý
Životný cyklus: Trvalka
Požiadavky na slnko: Úplné slnko až čiastočný tieň
Kvety: Nenápadný
Farba kvetu: biely
Vhodné miesta: Xeriscapic
Odolnosti: Znášanlivosť voči suchu
Kontajnery: Potrebuje vynikajúci odtok v kvetináčoch

Tento rod malých bielo kvitnúcich sukulentov z kmeňa aloe bol vytvorený (spolu so vzkrieseným Tulistom) v roku 2013 na absorbovanie príbuzných bývalých členov Haworthie, pravdepodobne na základe dôkazov z genetických štúdií. Po trochu následnej úprave zahŕňal (od roku 2016) 18 druhov v 7 oddieloch, pochádzajúcich z podrodu Hexangulares. Listy bývajú pokryté tuberkulózami, minimálne na spodnej ploche.

Tento rod je takmer endemický pre Juhoafrickú republiku (niektoré sa prekrývajú s Namíbiou, Eswatini a možno aj Mozambikom). Má najširšie rozšírenie zo všetkých rodov Haworthioid. Predpokladá sa, že je to napriek rozdielom v kvete bližšie ku Gasterii (a Aristaloe, Astrolobe, Gonialoe a Tulista) ako k Haworthii. Vzťahy medzi členmi tejto skupiny sa pravdepodobne objasnia ďalšími genetickými štúdiami.

Niektoré z týchto rastlín sú v kultivácii veľmi populárne (napr. H. attenuata, H. limifolia, H. reinwardtii) kvôli svojej afinite k životnosti nádob, schopnosti znášať situácie pri slabom osvetlení (aj tak pre šťavnaté) a tendencii k nadmernému vyrovnaniu. čas.

Rastliny → Haworthiopsis →Haworthiopsis x lisbonensis

Všeobecné informácie o závode (Upraviť)
Zvyk rastlín: Kaktus / šťavnatý
Životný cyklus: Trvalka
Listy: Vždyzelená
Farba kvetu: biely
Vhodné miesta: Xeriscapic
Odolnosti: Znášanlivosť voči suchu
Kontajnery: Potrebuje vynikajúci odtok v kvetináčoch

Časy sú uvádzané v centrálnom štandardnom čase USA

Dnešný banner na webe je tvorený nečistotami a nazýva sa „muscari“

Táto stránka je chránená protokolom reCAPTCHA a platia pravidlá ochrany osobných údajov a zmluvné podmienky spoločnosti Google.

Pozri si video: HOW TO PROPAGATE HAWORTHIA (Apríl 2021).